Болоня шокира Аталанта с 2:1 след обрат в Бергамо от 27-ия кръг на италианската Серия "А".

В 28-ата минута в наказателното поле на гостите се стигна до сериозно разбъркване, като Адемола Лукман бе най-добре ориентиран и с лекота насочи отбита топка към вратата за 1:0.

След почивката в 55-ата минута Болоня бе близо до изравнително попадение, след като Рикардо Калафиори засече центриране от корнер, но не успя да нанесе плътен удар и стреля право в ръцете на Марко Карнезеки. Две минути след това гостите все пак успяха да реализират изравнителен гол. Джошуа Зиркзее изпълни дузпа, стреля в долния ляв ъгъл, Карнезеки се хвърли в десния и топката влезе в мрежата за 1:1.

В 61-вата минута Люис Фъргюсън стигна до отбита топка извън наказателното поле и без грам колебание я изстреля към вратата за 1:2, носейки трите точки за гостите.

Двата тима водят директна битка за място в топ 4, като с успеха отборът от Емиля-Романя е четвърти с 51 точки, докато бергамаските са шести с 5 по-малко.

В други срещи от кръга по-рано днес Верона излъга у дома Сасуоло с 0:1, Емполи загуби от гостуващия Каляри с 0:1, а Фрозиноне завърши 1:1 с Лече на свой терен.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!