Новото звездно попълнение на Милан Леонардо Бонучи се сбогува с бившия си клуб Ювентус.  30-годишният италиански национал направи това по много оригинален начин, след като изкупи цяла страница от най-популярния спортен ежедневник в родината си - "Гадзета дело Спорт". Писмото, чрез което Бонучи благодари на Юве, бе публикувано и в профила на играч в "Инстаграм". 

"Изминаха седем сезона, седем сезона на победи и реализирани мечти, на израстване, което се случи благодарение на съпричастността и изключителната ми връзка с Юве, с клуба в неговата цялост. Спечелихме шест титли, които бяха преживяни и завоювани с много борба. Остава известно съжаление, че не успяхме да спечелим Шампионската лига, но гордостта от постигнатото, както и от това да бъда част от това огромно семейство, е много по-голяма. 

Винаги съм давал всичко от себе си. Така беше до самия край. Получих много, дадох и научих много. Днес, обръщайки се назад, виждам, че това все още е една чудесна история, която трябва да завърши с пълно уважение и обич, без да се хвърля отпечатък върху всичко, което преживяхме заедно с клуба, капитана, моите съотборници и феновете. 

Една прекрасна история. Благодаря ти за всичко, Юве!"