ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Носителят на трофея Интер обърна Парма с 2:1 след продължения и се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия. В редовното време двата тима си размениха по един гол, след като първо резервата Станко Юрич (39) откри резултата, а Лаутаро Мартинес (88) изравни и прати мача в продължения. Франческо Ачерби (110) донесе победата на "нерадзурите" и ги прати в следващата фаза на надпреварата.

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон излезе за своя мач номер 50 на "Сан Сиро" точно 25 години след дебюта си за Купата на Италия. Той ще навърши 45 години на 28 януари, но не получи най-топлото посрещане и част от феновете на Интер го освиркаха още на загрявката и продължиха по време на мача.

"Нерадзурите" имаха контрол и държаха топката в големи периоди, но не правеха нищо съществено с нея, а в 39-ата минута гостите поведоха с красив гол на Станко Юрич, който се бе появил в игра на мястото на контузилия се румънец Денис Ман 13 минути по-рано.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката обидите от трибуните към Буфон продължиха, а играчите на Интер не го затрудняваха особено, тъй като удари към вратата му нямаше. Идеи на домакините в атака липсваха, но и Парма рядко играеше с топката. В средата на втората част Симоне Индзаги направи тройна смяна, като извади Бастони, Дъмфрис и Мхитарян и пусна Беланова, Димарко и Джеко, които дадоха импулс на домакините.

В 77-ата минута Лаутаро Мартинес пробва нещо като задна ножица, но не уцели топката, която се отклони в бранител и мина покрай вратата. Две минути преди края на редовното време Интер стигна до първи точен удар в рамките на вратата на Буфон и Лаутаро Мартинес го превърна в гол след рикошет в главата на Осорио. В добавеното време Буфон направи блестящо спасяване след удар на Джеко и се стигна до продължения.

В началото на първото продължение Камара се измъкна от Димарко и стреля от малък ъгъл, но Онана блокира удара с тялото си. В 110-ата минута обаче Буфон не се намеси по възможно най-добрия начин след центриране на Аслани и изби топката към Франческо Ачерби, който с глава от сериозна дистанция го прехвърли за 2:1, класирайки Интер напред.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК