Дербито на Милано между Милан и Интер се превърна в монолог на "нерадзурите", които спечелиха с 3:0. 

Лаутаро Мартинес отбеляза два гола, а един добави Ромелу Лукаку. Успехът е усобено сладък, защото "нерадзурите" дръпнаха с четири точки пред Златан Ибрахимович и компания. 

Резултатът беше открит още в 5-ата минута с поредния гол на аржентинеца Мартинес. Двамата с Лукаку продължават да демонстрират отличен синхрон в атака.

В 15-ата минута на мача Златан опита елегантно да изравни с пета, но Ханданович внимаваше и улови. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Това бе и единственото положение за Милан през първата част, докато Лукаку и Перишич имаха отлични шансове, но не успяха да реализират. 

В първите две минути на второто полувреме Ханданович блесна с три поредни блестящи намеси след удари на Ибрахимович, а след това и Тонали беше отчаян от стража.

В 57-ата минута Интер нанесе втори удар. Хакими намери Ериксен, а той продължи към Перишич и хърватинът намери с прострелно подаване свободния Лаутаро Мартинес. Последният хладнокръвно реализира за 2:0.

В 65-ата минута Лукаку сложи точка на спора. Дълъг пас на Иван Перишич от собствената половина изведе нападателя на скорост, той напредна през центъра, отскубна се от Романьоли и матира Донарума в близкия му ъгъл за крайното 3:0.