Милан приема Интер в първото за сезона градско дерби на Милано. Двубоят от 13 кръг на Серия „А“ започва в 21:45 часа и приковава вниманието на всички фенове на италианския футбол.

Битката между „росонерите“ и „нерадзурите“ носи името Дерби дела Мадонина заради статуята на Дева Мария, която е на върха на прочутата градска катедрала Дуомо ди Милано. Това не е просто футболен мач, а истинска атракция, натоварена с много история.

В последните години обаче дербито на Милано загуби блясъка си, тъй като и двата отбора се оказаха далеч от най-бляскавите си моменти. Милан спечели с 3:0 предишния мач срещу Интер, а и днес изглежда фаворит. „Росонерите“ се върнаха в битката за челните места, докато „нерадзурите“ започнаха много лошо сезона и наскоро смениха треньора.

И двата отбора днес излизат с наставници, които ще дебютират в битката за Милано. Оптимизмът в това отношение отново е за феновете на Милан, тъй като Винченцо Монтела. Бившият нападател, известен като Самолетчето заради начина, по който празнуваше головете си, като треньор има 10 победи в 19 местни дербита, ако за такива се броят и мачовете Фиорентина – Болоня и Катания – Палермо.

От друга страна Стефано Пиоли има четири участия в дербито на Рим като треньор на Лацио и в тях не записа нито един успех. Положителното в случая на 51-годишния специалист е, че това ще бъде първият му мач начело на Интер, а смяната на треньора винаги дава позитивен импулс в представянето на отбора.

МИЛАН – ИНТЕР

Днес от 21:45 часа по Ринг
Милано, „Джузепе Меаца“
Съдия: Паоло Талиавенто

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Милан: Донарума, Абате, Палета, Романьоли, Дешилио, Куцка, Локатели, Бонавентура, Сусо, Нианг, Бака
Контузени: Бертолачи, Монтоливо, Калабрия, Ваньони
Наказани: няма

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Миранда, Медел, Ансалди, Брозович, Жоао Марио, Кондогбия, Кандрева, Перишич, Икарди
Контузени: Паласио
Наказани: няма

Баланс за първенство: 186 мача, 62 победи за Милан, 55 равенства, 69 победи за Интер
Баланс за купата: 23 мача, 9 победи за Милан, 7 равенства, 7 победи за Интер
Баланс за суперкупата: 1 мач, 1 победа за Милан
Баланс в Шампионската лига: 4 мача, 2 победи за Милан, 2 равенства
Баланс в други мачове: 2 мача, 1 победа за Милан, 1 победа за Интер
ОБЩ БАЛАНС: 316 мача, 75 победи за Милан, 64 равенства, 77 победи за Интер

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!