Едно дете е настанено с тежки травми в болница „Регина Маргерита“, а осем се борят за живота си в Торино след паниката, която настъпи на площад „Сан Карло“, където снощи се бяха събрали фенове на Ювентус, за да гледат финала на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид).

Според информациите седемгодишното момче има наранявания на черепа и гръдния кош. Властите съобщават, че броят на ранените вече надхвърля 1400. Осем са в изключително тежко състояние. 25-годишно момиче е прието с рана на гръдния кош. Състоянието й е тежко, но стабилно. Много хора търсят своите роднини и близки, с които са се разделили след настъпилата масова психоза след чутия взрив на площада. Организиран е пункт за връзка край голямото табло, на което е излъчвана финалната среща от Шампионската лига.

Все още липсва информация на какво се дължи чутия взрив. Повечето хора предполагат, че става дума за бомбичка или пиратка. Масовата паника, която доведе до смазването на редица хора върна спомена за друг тежък инцидент с фенове на Ювентус. Мнозина си спомниха за трагедията от „Хейзел“, когато на 29 май 1985 година на финала за КЕШ между „бианконерите“ и Ливърпул 39 души намират смъртта си и 600 са ранени при срутването на предпазна ограда.

„Много съм разстроен. Беше като „Хейзел“. Бях там тогава. Много добре помня какво беше“, заяви пред агенция „АНСА“ възрастен фен на „Старата госпожа“, който снощи е бил на площад „Сан Карло“.

Властите разкриха, че са задържани двама души, които са обирали изоставени чанти и раници. В тази връзка са извикани допълнителни части от карабинерите и армията, които да се справят с очакваните други подобни случаи.