Интер победи Удинезе с 2:0 в мач от 11-ия кръг на Серия А и зае тратата позиция в таблицата. Домакините бяха по-активният отбор, но така и не успяха да се разпишат през първата част.

В 14-ата минута Николо Барела откри пролука в гъстата защита на Удине и отправи изстрел във центъра на вратата, но Марко Силвестри спаси с крак. Осем минути по-късно Андреа Ранокия се ориентира най-добре след ъглов удар и стреля с глава, но топката мина над напречната греда. Малко по-късно отново Барела имаше шанс да се разпише, но силният му удар бе отразен от стража на гостите. Така дойде и края на полувремето, в което единственото, което липсваше на домакините, бе голът.

След почивката натискът на Интер продължи и след час игра „нерадзурите“ поведоха. Хоакин Кореа направи хубав пробив и влезе в наказателното поле. Там бившият футболист на Лацио отправи хубав удар, който се спря в мрежата на Удинезе – 1:0. Само осем минути по-късно отново Кореа вкара за 2:0. След пробив на Дензъл Дъмфрис по дясното крило, нидерландецът намери непокрития на границата на наказателното поле аржентинец. Корея не се забави и с удар в горния лъв ъгъл матира за втори път Силвестри.

В 73-ата минута Артуро Видал имаше шанс да направи резултата класически, но ударът му от границата на пеналта мина на сантиметри от лявата греда на Удинезе.

Гостите опитаха да застрашат вратата на Самир Ханданович в търсене на гол, който да ги върне в мача. Жерар Деулофеу се разписа в 82-ата минута, но голът му не бе зачетен заради засада. До края на срещата не се стигна до нови опасности пред двете врати и така „нерадзурите“ взеха важни три точки в битката в челото.

С успеха Интер зае третото място във временното класиране в Серия А с 24 точки, докато Удинезе е 14-и с 11 точки.