Фиорентина спечели драматично с 3:2 гостуването си на Дженоа от 36-ия кръг на Серия "А". Двама българи бяха резерви, като не взеха участие в зрелищната среща, в която имаше 5 гола, обрати и два червени картона. Младият защитник на Фиорентина Петко Христов очаква своя шанс за дебют в италианския елит. За Дженоа пък не игра Андрей Гълъбинов. 

В 43-ата минута Марко Бенаси даде преднина на "виолетовите", които позволиха домакините да стигнат до обрата с 2:1. Точни за Дженоа бяха Джузепе Роси в 64-ата минута и Джанлука Лападула в 68-ата. 

В 71-ата минута ветеранът в състава на домакините Горан Пандев, получи червен картон и напусна терена. 

С човек повече "виолетовите" започнаха да доминират и изравнително попадение не закъсня. За 2:2 се разписа Валентен Ейсерик в 77-ата, а само три минути след това друг французин - защитникът Брайън Дабо, донесе успеха за състава на Стефано Пиоли - 2:3.

В 83-ата и една от резервите на Дженоа получи червен картон. Ервин Зуканович си позволи излишни реплики от скамейката, за което бе изгонен.

След драматичния успех днес Фиорентина продължава битката за класиране в Лига Европа, като вече има 57 точки. В оставащите два мача тимът на Пиоли приема Каляри и гостува на Милан, който в момента води с три точки пред "виолетовите".

Дженоа е на 11-ото място с 41 точки.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА