Наполи и лидерът Интер завършиха 1:1 в голямото дерби от 25-ия кръг на италианската Серия "А". Домакините откриха рано резултата чрез Лоренцо Инсиние (7-дузпа), но в началото на второто полувреме Един Джеко (47) и донесе точка на "нерадзурите", оставяйки ги начело във временното класиране.

Още в 4-ата минута Джовани Ди Лоренцо шутира опасно покрай левия страничен стълб на гостите, а след сигнал на ВАР съдията отсъди дузпа за Стефан де Фрай срещу Виктор Осимен. Реферът погледна повторенията на монитора и бе категоричен, посочвайки бялата точка. Зад топката застана Лоренцо Инсиние, който реализира за 1:0. Пет минути след това Пьотр Зиелински пропусна да удвои преднината на домакините, пращайки топката в десния страничен стълб. До края на полувремето пропуски направиха Виктор Осимен и Лоренцо Инсиние от домакините и Един Джеко от гостите.

Малко след почивката Един Джеко се възползва от лошо изчистване на топката от защитата на домакините и с красив удар оплете топката в мрежата за 1:1. Малко по-късно партенопеите имаха добра възможност отново да поведат, но словенският вратар Самир Ханданович се намеси решително след удар на Виктор Осимен. В 69-ата минута капитанът на нерадзурите отново спря домакините след великолепна намеса след изстрел отблизо на Елиф Елмас.

До края на мача Интер притисна домакините, но защитата пред Давид Оспина се справи с нападенията на съперника и не позволи да се стигне до голови положения.

След равенството "нерадзурите" останаха лидери с 54 точки и една повече от Наполи. Милан е трети с 52 и ако спечели домакинството си срещу Сампдория в този кръг, ще измести градския съперник от върха.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"