Дженоа спечели с класическото 3:0 градския сблъсък със Сампдория. Мачът между двата генуезки тима е известен като Дербито на фара (Derby della Lanterna). Срещата беше част от 37 кръг на Серия „А“.

Леонардо Паволети даде аванс на „грифоните“ още в третата минута, а Сусо удвои в 26-ата. Испанецът вкара втория си гол в мача четвърт час преди края.

Дженоа е 10-и с 46 точки. С тази загуба Сампдория остава с 40 точки. Въпреки това „моряците“ няма да изпаднат от Серия „А“, тъй като кръг преди края на сезона имат пет точки аванс пред зоната на изпадащите.

Спокойствието за тима на Винченцо Монтела дойде след загубата на Карпи с 1:3 от Лацио. Така новакът в елита може да напусне Серия „А“, ако загуби в последния кръг като гост на Удинезе. Нигериецът Джери Мбакобу пропусна две дузпи за Карпи през първото полувреме, а Лацио завърши с двама души по-малко.

Първата дузпа Мбакобу пропусна в 12-ата минута, а в 23-ата Милан Бишевац откри резултата в полза на гостите от Рим. Десет минути по-късно Антонио Кандрева удвои, а четири минути преди почивката Джери Мбакобу пак не успя да вкара от бялата точка.

Мирослав Клозе вкара трети гол за Лацио в 73-ата, а шест минути преди края нигерийският антигерой на Карпи все пак успя да се разпише. Лукас Билия и Филип Джорджевич от състава на „орлите“ бяха отстранени в последните минути на мача.

Така Карпи се срина в зоната на изпадащите с 35 точки, на една зад Палермо, който в последния кръг приема изпадналия вече Верона. Лацио е осми с 54 точки.

Удинезе също се спаси от изпадане, след като направи 1:1 като гост на Аталанта. Дуван Сапата откри за „фриуланите“ още в 10-ата минута, но девет минути по-късно Джанпаоло Белини изравни от дузпа.

По този начин „зебрите“ събраха 39 точки и кръг преди края са на четири точки пред зоната на изпадащите. Аталанта е 13-и с 42 точки.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!