По принцип Мелиса Сата, съпруга на една от звездите на Айнтрахт (Франкфурт) Кевин-Принс Боатенг, е в центъра на вниманието по време на телевизионното футболно шоу Tiki Taka в Италия. Този път обаче вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон открадна вниманието от секси водещата и разкри пред нея плановете си за бъдещето, намеквайки за завръщане в националния тим на Италия. Буфон обяви, че се оттегля от "скуадра адзура" през миналия ноември веднага след разочароващото отпадане от Швеция на баража за класиране на Мондиал 2018 в Русия, приключвайки 20-годишна история с фланелката на Италия, с която изигра 175 мача. 40-годишният страж обаче е готов да облече отново екипа на „скуадра адзура”, ако бъде повикан за приятелските срещи с Аржентина на 23 март в Манчестър и с Англия на 27 март на „Уембли”.

"Имам чувство на отговорност спрямо националния тим. Мислех да отида на почивка със семейството ми за няколко дни, но когато националният отбор се нуждае от мен, трябва да съм там и да не го предавам. Време е младите момчета да играят в националния отбор, но моментът не е много подходящ, тъй като играем с отбори като Аржентина и Англия. Мисля, че всеки опитен играч ще бъде полезен в началото, дори само да даде съвет на младите", сподели Буфон пред красивата Мелиса Сата.

„Искам да се концентрирам върху края на сезона и тогава да решавам за бъдещето си. Ще взема в правилния момент моето решение, което ще е съгласувано с Ювентус”, допълни 40-годишният страж, който ще реши през юни дали да се оттегли.

Вчера временният селекционер на Италия Луиджи Ди Биаджо обяви, че ще опита да убеди Буфон да се върне. „Говорих с Джиджи и исках да разбере дали той наистина иска да спре. От моя гледна точка не е правилно толкова важен играч да приключи така. Предложих му да изиграе още един, два или три мача. Сега ще изчакаме и може би Джиджи ще бъде с нас през март. Може би, защото всеки ден нещата се променят”, заяви Луиджи Ди Биаджо. Според него не е редно Буфон да приключи славната си кариера с разочароващото равенство срещу Швеция, след което "адзурите" няма да играят на световно първенство за първи път от 60 години.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"