Тифозите на Лацио подкрепят идеята за оттеглянето на тима от Серия „А” заради честите съдийски грешки в ущърб на тима. Босът на клуба Клаудио Лотито е имал среща с привържениците и те са изразили желание за протест срещу съдийските отсъждания. Феновете са най-бесни на рефера Пиеро Джакомели от мача срещу Торино (1:3) в понеделник вечер.

„Говорих с президента Лотито, който ми каза, че феновете са поискали от нас да проведем протеста, което е екстремна хипотеза, дори да извадим отбора от първенството”, потвърди говорителят на „орлите” Артуро Диаконале пред „Радио 24”.

„Моля единствено подобни грешки да не се повтарят, защото искаме едно честно първенство. Противник съм на всякакви теории на конспирацията, не обичам да се оплаквам, но нека си говорим истината. Когато определени инциденти се повтарят седмица след седмица, най-малкото имаш право да се съмняваш. Ако реферът не се е заблудил, трябва да си говорим за нисък професионализъм. Това значи, че нямаш качества да ръководиш мач на такова ниво. За всеки, който ръководи мачове в Серия „А”, некомпетентността е недопустима. Явно тогава има други причина. Срещу Лацио някои неща се повтарят до безкрайност. Футболната централа има силата да коригира грешките и се надявам да го направят”, продължи говорителят.

„Лацио дразни хората, защото се отличава от общата картина и не попада в рамките. Това създава проблеми”, завърши Диаконале.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"