Фиорентина и Наполи не успяха да си отбележат попадение и завършиха наравно 0:0 в мач от третия кръг на Серия А.

Мачът изобилстваше от физически съприкосновения, доста нарушения и битка за сметка на головите положения.

Още в 3-ата минута се получи спорно положение, когато Андре-Франк Замбо Ангиса извърши доста грубо нарушение в средата на терена срещу играч на домакините. Това предизвика бурни протести от страна на домакините, които искаха той да бъде изгонен, но халфът се размина само с жълт картон.

Най-интересното положение през първата част дойде две минути преди края, когато топката достигна Виктор Осимен, който бе на няколко метра пред голлинията, той успя да я прати в мрежата, но попадението бе отменено поради засада.

Нещата не се промениха особено и през вторите 45 минути. Гостите от Наполи имаха отличен шанс да отбележат попадение пет минути след началото на второто полувреме, когато Хвича Кварцхелия центрира отлично отдясно, но Ървинг Лозано отблизо не успя да уцели вратата с глава.

Домакините от своя страна отговориха с хубав удар на Сотил, но право в ръцете на вратаря на Наполи. Играчите на Винченцо Италиано имаха добро положение за попадение и в 62-ата минута, когато дебютиращият Барак получи в наказателното поле, но стреля покрай левия стълб на вратата.

В последните минути на срещата двата отбора се изнервиха допълнително от няколко по-груби влизания и от двете страни.

Наполи е начело в класирането със 7 точки и по-добра голова разлика от слледващите пет тима, докато Фиорентина е на 9-о място с 5 точки.