Фиорентина разгроми Лече с 6:0 като гост в мач от осмия кръг на италианската Серия А. С успеха "виолетовите" събраха 13 точки и се изкачиха на 5-о място, докато Лече е в зоната на изпадащите с 5.

Данило Каталди (20,45) и Андреа Колпани (34,54) вкараха по два гола за победата, а Лече заигра с човек по-малко в 43-ата минута, когато с червен картон беше отстранен Антонино Гало. В 61-вата минута Лукас Белтран бе точен за 0:5, а шестото попадение бе дело на Фабиано Паризи в 72-рата минута.

В същото време Аталанта записа втора поредна победа и трета в последните пет мача. Бергамаските стигнаха до успех с 2:0 като гост срещу последния в класирането Венеция. Марио Пашалич и Матео Ретеги осигуриха успеха с точните си изстрели в седмата и в 47-мата минути.

Отборът на Каляри пък победи Торино с 3:2 в оспорван мач от италианската Серия А. През първата част паднаха два гола, като Николас Виола изведе тима от Сардиния напред в резултата в 38-мата минута, но само три минути по-късно Антонио Санабрия изравни за "биковете".

В 55-ата минута полският халф Карол Линети даде аванс на Торино, а развръзката бе в последните минути, като първо бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино изравни за Каляри в 74-тата минута, а в 78-мата Саул Коко от гостите си вкара автогол, с което донесе втората победа на сардинци през сезона.

Каляри се изкачи на 14-о място в класирането, Торино остава на девета позиция.