Наполи загуби категорично от гостуващия Фиорентина с 2:5 след продължения в 1/8-финална среща от турнира за Купата на Италия и отпадна от надпреварата. В редовното време срещата завърши 2:2. През първото полувреме на вратите на двата отбора бяха едни вратари, а след почивката – други. И двата тима завършиха мача в намалени състави, след като първо вратарят на гостите Бартломей Дронговски бе изгонен в добавеното време на първата част, а в 84-ата минута и резервата на домакините Ървинг Лозано също получи директен червен картон и преждевременно се насочи към съблекалните. В добавеното време пък Фабиан Руис от Наполи получи втори жълт и червен картон преди изравнителното попадение, което прати мача в продължения.

Желаният от редица грандове сръбски национал Душан Влахович (41) даде аванс на „виолетовите“ след пас на Рикардо Сапонара, но скоро след това Дрис Мертенс (44) изравни, възползвайки се от асистенция на Андреа Петания.

На полувремето Лучано Спалети реши да смени своя титулярен вратар Оспина с Алекс Марет, а на вратата на гостите бе Пиетро Терачано след изгонването на Дронговски.

С човек по-малко на терена гостите от Флоренция поведоха отново, този път с гол на Кристиано Бираги (57) и успяха да удържат аванса до добавеното време. Ървинг Лозано и Фабиан Руис от домакините бяха изгонени и „виолетовите“ се оказаха с човек повече, но въпреки това Андреа Петаня (90+5) успя да изравни и да прати мача в продължения. В тях числения превес на гостите си каза думата и те разбиха съперника след попадения на Лоренцо Венути (105+1), Кжищоф Пьонтек (108) и Юсеф Малех (119).   

На 1/4-финалите Фиорентина ще се изправи срещу Аталанта, който елиминира Венеция след успех с 2:0 в сряда.