Фиорентина разби Удинезе с класиката 3:0 на своя „Артемио Франки” в среща от 24-ия кръг на италианската Серия „А”. Така „виолетовите” се изравниха по точки със седмия във временното класиране Милан, който е с мач по-малко.

Домакините от Флоренция доминираха през целия мач, но въпреки това поведоха едва в 41-ата минута, когато Федерико Бернардески шутира отдалеч, а топката срещна напречната греда и след това Борха Валеро с диагонален удар бе точен за 1:0.

Малко след почивката в 48-ата минута гостите от Удине можеха да изравнят, но вратарят Татарушану спаси удар с глава на Дуван Сапата.

В 62-ата минута Бернардески отне топката в центъра и подаде към Борха Валеро, който изведе Кума Бабакар. Сенегалският нападател шутира силно, след което рикошира в крак на противник и заблуди вратаря Карнезис, а „виолетовите” поведоха с 2:0.

Девет минути преди края Бернардески изпълни пряк свободен удар, а намиращият се в края на стената Секо Фофана игра с ръка и отби топката. Последва дузпа, която Бернардески изпълни безапелационно и оформи крайното 3:0.

След успеха си Фиорентина събра 40 точки и остава на осма позиция, но с равен актив със седмия Милан. Удинезе е на 12-о място с 29 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"