Фиорентина изигра най-силния си мач от началото на сезона и надигра шампиона Наполи с 3:1 насред "Диего Армандо Марадона" в двубой от 8-ия кръг на Серия "А". Йосип Брекало, Джакомо Бонавентура и резервата Николас Гонсалес отбелязаха попаденията за "виолетовите", а за домакините се разписа Виктор Осимен от дузпа.

Наполи можеше да поведе в резултата още в 6-ата минута, но ударът на Джовани ди Лоренцо премина малко над напречната греда. Секунди след това Фио отвърна на удара и поведе в резултата. Изстрелът на Лукас Куатра попадна в десния страничен стълб, но при добавката Брекало отбеляза.

В 22-ата минута гол на Виктор Осимен бе отменен заради засада. Седем минути по-късно Станислав Лоботка застраши вратата на Пиеро Терачано, но не успя да изравни резултата. В четвъртата минута на добавеното време на първото полувреме Наполи получи дузпа след нарушения на вратаря на гостите. Осимен застана зад топката и не сбърка.

Шест минути след началото на втората част Фиорентина нацели още една греда чрез Нанитамо Иконе. В 59-ата минута Осимен пропусна златна възможност. Той се справи със защитник на гостите и остана очи в очи с Терачано, но стражът показа добър рефлекс.

Само четири минути по-късно Фиорентина отново поведе след гол на Джакомо Бонавентура. В 78-ата минута гостите нацелиха трета греда. В третата минута на добавеното време Николас Гонсалес оформи крайния резултат.

След паузата за националните отбори, Наполи гостува на Верона, докато Фиорентина приема Емполи.

С успеха днес Фиорентина събра 17 точки и заема 4-о място в класирането, а Наполи има 14 пункта и се намира на 5-а позиция в подреждането. След паузата за националните отбори Фиорентина ще посрещне Емполи, а Наполи ще гостува на Верона.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!