Треньорът на Милан Дженаро Гатузо описа като объркваща загубата на тима му от Верона. Съперникът на Лудогорец на 1/16-финалите на Лига Европа отстъпи с 0:3 като гост, въпреки че имаше предимство в мача. Поражението дойде само дни, след като „росонерите“ спечелиха с 3:0 срещу същия съперник в мач за Купата на Италия.

„През първите 25 минути бяхме значително по-добри на терена. След това платихме за една грешка. Мисля, че второто попадение създаде истинската драма, тъй като тогава загубихме трезвата си преценка“, коментира Гатузо.

„Имаше промяна в тактиката, свързана с играчите за покриване от Рикардо Родригес и Давиде Калабрия и до първия гол играхме добре. Както често се случва, объркването настъпи след първия знак за трудност. Ще бъде лесно да се оправдая, че неща извън терена ни пречат, но играчите си получават редовно заплатите, но няма такива проблеми. Шефовете са коректни и няма напрежение в съблекалнята“, добави 39-годишният бивш италиански национал.

„Трябва да работим, за да разберем защо играем добре и сме близо до отбелязването на гол, а при първата опасност пред нашата врата не можем да реагираме. Ако пък реагираме, то е хаотично и неорганизирано. Това не ми харесва“, призна Дженаро Гатузо.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"