Треньорът на Милан Дженаро Гатузо очаква с нетърпение финала срещу Ювентус в турнира за Купата на Италия утре вечер от 22:00 часа българско време на „Олимпико” в Рим. Според него срещата може да предизвика емоции като финал на световно първенство.

"Емоционално този мач ще бъде почти като финал на световно първенство. Усещаме вдъхновението на феновете и желанието им да вдигнем трофея. С отбора, с който разполагаме, ни трябва само една искра, която да запали фойерверките. Няма нужда допълнително да надъхвам момчетата. Изправяме се срещу отбора, който доминира в италианския футбол и в Европа в последните 7 години, така че те имат сериозен опит. Трябва да покажем най-доброто. Вярвам, че можем да направим нещо голямо", заяви  Гатузо на пресконференцията преди финала.

"Трябва да направим две неща. Първото е да не позволяваме на Ювентус да играе своята игра, а второто е да играем с кураж и да не се предаваме. Съперникът е пълен с шампиони, но и те имат своите слабости. Ще бъде интересен мач. Дано не направим грешките, които допуснахме в последните 15 минути при последния сблъсък в Торино. Дъглас Коста и Хуан Куадрадо могат доста да ни затруднят с бързината си, така че трябва да бъдем внимателни. Мисленето може да бъде от голямо значение в спорта и в живота. Да се подготвим добре тактически не е достатъчно. Нужно е нещо да щракне в главите ни. Трябва да покажем нещо повече, за да победим Ювентус", допълни наставникът на „росонерите”.