Българският нападател Андрей Гълъбинов игра като резерва за Специя при тежката загуба с 0:3 от Фиорентина във Флоренция в мач от 23-ия кръг на италианската Серия "А".

През първата част нямаше много сериозни голови положения, но се наложи няколко пъти лекарските екипи на двата отбора да се появяват на терена и полувремето бе продължено с общо 6 минути.

Гълъбинов се появи в игра в 63-ата минута на двубоя при резултат 1:0 за „виолетовите“, които бяха повели с гол на сърбина Душан Влахович (48) след асистенция на Кастровили. Ситуацията бе разгледана от ВАР системата, тъй като имаше съмнение, че преди паса топката е излязла в аут, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Секунди след появата на Гълъбинов домакините вкараха втори гол. Гаетано Кастровили (64) намери топката около точката за изпълнение на дузпа, тя рикошира и влетя в мрежата. В 74-ата минута гостите от Специя имаха претенции за дузпа, но реферът подмина ситуацията и даде знак играта да продължи.

В заключителните минути Валентин Ейсрик (82) оформи крайния резултат. Топката бе отнета от Влахович, който изведе своят съотборник на празна врата и той отбеляза за крайното 3:0.

Така Фиорентина събра 25 точки и заема 12-то място, спирайки серията от две поредни победи на Специя, който е на 16-а позиция с 24 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"