Отборите на Сампдория и Дженоа завършиха 0:0 в дербито на Генуа от 31-ия кръг на италианската Серия „А”. Българският нападател Андрей Гълъбинов влезе в игра за гостите в края и вкара гол, който обаче не бе признат заради засада.

„Моряците” започнаха по-добре и пропуски направиха Денис Прает и Лукас Торейра, които не успяха да намерят очертанията на вратата. В 14-ата минута удар на Лука Ригони от „грифоните” бе спасен от вратаря Емилиано Вивиано. Малко преди почивката другият страж Матия Перин пък отрази шут на Джанлука Капрари.

През втората част в 49-ата минута Торейра от домакините пропусна, пращайки топката встрани от вратата. Битката на терена бе оспорвана и едва в 80-ата минута се стигна до следващата опасност. Карол Линети от гостите шутира от далечна дистанция, а Перин спаси не само този удар, но и добавката на Капрари.

В 88-ата минута Гълъбинов влезе на мястото на Джанлука Лападула и две минути по-късно получи извеждащ пас в наказателното поле, след което прати топката в мрежата. Българинът обаче бе в положение на засада и попадението не бе зачетено.

След нулевото равенство Сампдория е на девето място с 48 точки, а Дженоа заема 12-а позиция с 35 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"