Лацио се издъни у дома и завърши зрелищно 2:2 с Лече в първия мач от 35-ия кръг на италианската Серия „А“.

В 23-ата минута Габриел Стрефеца пропусна дузпа за гостите след нарушение на Елсейд Хасай, а след това Чиро Имобиле (34_ изведе домакините напред в резултата след асистенция на Луис Алберто. Те обаче решиха твърде рано, че са свършили работата си за първата част и в добавеното ѝ време Реми Один (45+2) изравни след пас на Валентен Гендрей.

Скоро след почивката Лече стигна до пълен обрат. Стрефеца се реваншира за пропуснатата дузпа, подавайки пас на крак за Один (51), който бе оставен в наказателното поле да си нагласи топката и да я прати в долния десен ъгъл.

След това попадение, хората на Маурицио Сари се хвърлиха в атака, а тези на Марко Барони се дръпнаха в защитни позиции. Във втората минута на добавеното време Педро реши да вземе нещата в свои ръце и стреля отдалеч. Фалконе не успя да стигне до топката, но тя разтресе левия му страничен стълб.

Усилията на „орлите“ обаче дадоха резултат в 94-ата минута. При центриране отдясно, Фалконе тръгна да хваща топката, но вместо това, Симоне Романьоли опита да я изчисти. Топката стигна до главата на Сергей Милинкович-Савич, който през купа от играчи я насочи  в мрежата, донасяйки точката за Лацио.

Така „орлите“ събраха 65 точки на третото място във временното класиране в Серия „А“, а Лече е 16-и с 32 точки на сметката си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!