ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!  

Ювентус излъга у дома Удинезе с 1:0 в мач от 17-ия кръг на италианската Серия "А" и излезе на второто място във временното класиране. Данило (86) донесе осмата поредна победа на "бианконерите" за първенство и при това без допуснат гол.

Преди началото на срещата треньорът Масимилиано Алегри и нападателят Мойс Кийн получиха месечните си награди в Серия "А" за ноември, а световните шампиони Анхел Ди Мария и Леандро Паредес бяха поздравени от публиката.

Имаше и специална церемония, с която бяха почетени починалите клубни легенди Ернесто Кастано и Джанлука Виали, за когото бившият му съотборник Джанлука Песото прочете и специална реч. По трибуните на стадиона можеха да се видят множество транспаранти, посветени на Виали, както и фенски скандирания в негова памет.

Гостите имаха първи шанс за гол в 18-ата минута, когато Санди Ловрич центрира отляво, а на далечната греда Уолас стреля точно с глава, но вратарят Войчех Шчесни изби в корнер. Минута по-късно Анхел Ди Мария центрира отляво от свободен удар, а в наказателното поле Даниеле Ругани стреля отлично с глава, но този път стражът на гостите Марко Силвестри спаси.

В 38-ата минута „биаконерите“ пропуснаха страхотна възможност, след като Ди Мария комбинира добре с Кийн в наказателното поле, който стреля отблизо, но вратарят Силвестри спаси. Четири минути по-късно Уолас стреля силно и точно от дистанция, но Шчесни спаси. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Шест минути след почивката Фабио Мирети отигра добре топката за Кийн в наказателното поле, а нападателят стреля от въздуха, но малко над вратата. Ювентус натисна в следващите минути и на два пъти Силвестри трябваше да се намесва след удари на Филип Костич и Мойс Кийн. 

След точно час игра Шчесни изби удар на Родриго Бекао, а в ответната атака Адриен Рабио беше изведен отлично отляво в наказателното поле и опита нещо средно между удар и остро подаване. Топката мина пред голлинията без да бъде засечена.

Така се стигна до 86-ата минута, когато с чудесно подаване Паредес намери изскочилия в наказателното поле Федерико Киеза, който пък пусна топката към бразилеца Данило и той я вкара в опразнената врата за крайното 1:0.

С осмия си пореден успех Ювентус събра 37 точки на второто място и има една повече от Милан, който е с мач по-малко, а с 4 точки повече на върха е Наполи. Удинезе заема осма позиция с 25 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!