Скандален мач от футболното първенството на Италия до 15 години прикова вниманието на цяла Европа. Става дума за победата на Фанум Орсей с 40:0 над Ла Чалета от регионалната детска дивизия на остров Сардиния.

Интересен момент от двубоя е това, че Фанум Орсей се е нуждаел от победа и +35 голова разлика, за да стане шампион, докато в състава на съперника на терена се появили 10 момчета, девет от които с две години по-малки от позволеното  и... едно момиче.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"В младежкия футбол трябва да преобладава друг дух. Трябва да следим редовността на мача, но треньорите са и възпитатели, те трябва да са важни примери за момчетата. В случаи като този трябва да има здрав разум, трябва да съществува спортна култура", заяви президентът на футболната федерация на остров Сардиния Джани Кадони.

Местните медии твърдят, че феновете са настоявали двубоят въобще да не се провежда, а резултатът доведе до разследване на италианската полиция и местната футболна федерация.

Интересното е, че наскоро другият претендент за върха в дивизията Лупи Гочеано победи Ла Чалета с 22:0 и дръпна в битката за титлата.