Третият във временното класиране Интер завърши 0:0 с гостуващия Аталанта в среща от 31-ия кръг на италианската Серия „А“. Цял мач 90 минути за "нерадзурите" записа скандалният капитан на тима Мауро Икарди, който беше подкрепян на трибуните от своята муза Уанда Нара и веднъж пропусна сам срещу вратаря на гостите. Преди началото на срещата на терена се появиха всички популярни герои от сагата "Междузвездни войни", за което от клуба бяха информирали предварително. На терена на "Меаца" аплодисментите на публиката получиха Люк Скайуокър, Дарт Вейдър, Хан Соло, Чубака, принцеса Лея Органа и др.

И двата тима имаха своите шансове да стигнат до победата, но нито един от тях не успя да реализира някое от създадените голови положения. Гостите вкараха попадение във втората минута чрез Масимилиано Ирати, но то не бе зачетено заради засада. След шестото си равенство за сезона Интер остава трети с 57 точки, а бергамасккте записаха седмо реми и са пети с 52 точки.

В същото време претендентът за топ 4 Лацио се спаси в последните секунди от загуба и направи зрелищно 2:2 у дома със Сасуоло. Чиро Имобиле (53-дузпа) изведе „орлите“ напред в резултата, но Рожерио (57) и Доменико Берарди (57) се разписаха за пълния обрат и гостите се виждаха победители. В последните секунди обаче Сенад Лулич (90+5) оформи крайния резултат след асистенция на Имобиле. След равенството Лацио отстъпи на седма позиция и изостава на 3 точки от четвъртия Милан. Сасуоло е 11-и с 36 точки.  

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019