Златан Ибрахимович ще остане в шампиона на Италия Милан и след 41-ия си рожден ден, след като продължи договора си с още 1 година. "Росонерите" официално съобщиха новината.

Подробности за контракта не бяха разкрити, но източник, близък до сделката, каза, че Ибра е приел намалена заплата, тъй като няма да може да играе до началото на 2023 година, след като претърпя операция на лявото си коляно през май.

"Милан има удоволствието да обяви подновяването на договора на Златан Ибрахимович до 30 юни 2023 година. Шведският нападател ще продължи да носи фланелката с номер 11", се казва в изявление на клуба.

Роденият на 3 октомври 1981 година Ибрахимович - най-добрият голмайстор на Швеция за всички времена с 62 попадения, се завърна в бившия си клуб Милан през януари 2020-а, след като напусна отбора от Мейджър Лийг Сокър Лос Анджелис Галакси.

Въпреки че вторият му престой в италианския отбор беше помрачен от контузии, Ибра записа 74 мача и вкара 36 гола във всички турнири след завръщането си, помагайки на Милан да спечели през миналия сезон първа титла в Серия "А" от 11 години.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)