Милан спечели с 2:1 при визитата си на Рома в дербито от 11-ия кръг на италианската Серия „А“ и се изравни по точки с лидера Наполи. Златан Ибрахимович (25) вкара първия гол и след това спечели 11-метрова наказателен удар, реализиран от Франк Кесие (57-дузпа). „Росонерите“, които стигнаха до още две попадения, но те не бяха признати заради засади. В 66-та минута Тео Ернандес беше изгонен с втори жълт и червен картон, за да завършат гостите мача в намален състав, а Стефан Ел Шаарави (90+3) се разписа за „вълците“ в добавеното време.

В началото пропуски направиха Лоренцо Пелегрини от домакините и Рафаел Леао и Златан Ибархимович от гостите. Все пак в 25-ата минута се стигна до гол и негов автор бе Ибрахимович след изпълнение на пряк свободен удар. Шведът матира вратаря Руи Патрисио с мощен удар по земя под стената. Малко преди почивката Рафаел Леао беше изведен сам срещу Патрисио и се разписа, но при вдигнат флаг за засада.

Само пет минути след началото на втората част Ибрахимович също отбеляза, но ВАР отново отмени попадението заради засада. В 55-ата минута обаче „росонерите“ получиха дузпа за препъване на шведа и Франк Кесие се разписа две минути по-късно от бялата точка.

„Вълците“ тръгнаха с в атака и Тео Ернандес извърши нарушение на границата на наказателното поле в 66-ата минута, получавайки втори жълт и червен картон. С човек повече Рома имаше инициативата и можеше да намали изоставането си в 79-ата минута след мощен удар Николо Дзаниоло, но вратарят на гостите Татарушано спаси. Усилията на домакините дадоха резултат едва в добавеното време, когато Стефан Ел Шаарави (90+3) оформи крайния резултат.

След победата си Милан събра 31 точки и се изравни с лидера Наполи, който е с по-добра голова разлика. Рома заема четвърта позиция с 19 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!