Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Милан срази у дома Аталанта с 2:0 в среща от 24-ия кръг на италианската Серия “А” и след третата си поредна победа се изкачи на третата позиция. В 26-ата минута вратарят на гостите Хуан Мусо си отбеляза автогол, а в самия край Жуниор Месиас (86) направи успеха на домакините по-убедителен.

Голямата новина за "росонерите" бе завръщането под рамката на вратата на Майк Менян, който отсъстваше над 5 месеца заради травми в прасеца. 

След равностойно начало Милан пое инициативата и започна да дебне за изгодни моменти, в които да избухне с контраатака, а пропуски направиха Оливие Жиру и Жуниор Месиас.

В 26-ата минута Тео Ернандес стреля от дистанция, топката срещна гредата, след което се отклони в гърба на Хуан Мусо и влезе във вратата на гостите за 1:0. Шест минути след автогола Рафаел Леао изненада Мусо с бърз удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

До края на първата част и след почивката Милан упражняваше преса, докато Аталанта дебнеше за изгодни възможности, в които да контраатакува.

След час игра Рафаел Леао изпробва рефлексите на Хуан Мусо, а секунди по-късно Браим Диас отправи нов застрашителен удар към вратата на Аталанта. В 69-ата минута Рафаел Леао отново разочарова привържениците, пропускайки да добута топката във вратата, пазена от Хуан Мусо, но в последния момент се строполи на земята и опита да изпроси дузпа. Веднага след това Жуниор Месиас също направи пропуск.

В 74-ата минута в игра се завърна и супер звездата Златан Ибрахимович, който лекуваше дълго време контузия. 41-годишният шведски ветеран преследва рекорда за най-възрастен голмайстор в Серия "А". Само 4 минути по-късно той бе изведен на добра позиция след хитър пас, но бранител на гостите внимаваше и изби топката. 

В 86-ата минута Рафаел Леао намери Жуниор Месиас на границата на наказателното поле, който се включи точно навреме и прехвърли вратаря за крайното 2:0.

След победата си Милан има 47 точки на третото място, като отстъпва само по голова разлика на Интер. Аталанта е на шестата позиция с 41 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!