Лидерът Милан се спаси от изненадваща първа загуба за сезона в първенството и завърши зрелищно 2:2 у дома срещу Верона в последния мач седмия кръг на Серия „А“.

Два гола на домакините бяха отменени след намесата на ВАР заради засади, а гредите и блестящи намеси на вратаря Марко Силвестри също помогнаха на няколко пъти на тима от града на Ромео и Жулиета, който поведе с два гола още до 19-ата минута. Антонин Барак (6) се разписа още в началото, правейки добавка на отбила се от гредата топка, а след това Давиде Калабрия си вкара автогол в 19-ата минута след удар на Дзакани. В 27-ата минута и Джанджакомо Маняни реализира автогол на отсрещната врата при удар на Кесие и домакините намалиха изоставането си.

След почивката в 50-ата минута гол на Чалханоглу не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада, а в 66-ата минута Златан Ибрахимович пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Кесие. В 75-ата минута шведът прати с глава топката в гредата при центриране от корнер.

В 90-ата минута Милан стигна до изравнителен гол, след като Ибрахимович свали с глава топката към Калабрия, който я прати в мрежата. Играчите на Верона имаха претенции за нарушение на шведа, което се потвърди след преглеждането на ситуацията чрез ВАР и голът не бе зачетен. Все пак в добавеното време Ибрахимович (90+3) се реваншира за пропуските си и след пас на Брахим Диас спаси тима си от поражение.

След равенството Милан продължава да е лидер със 17 точки, а Верона е на осма позиция с 12.

По-рано Наполи спечели с 1:0 при визитата си на Болоня след гол на Осимен (23) и излезе на трета позиция с 14 точки. Болоня е на 14-о място с 6 точки.

КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"