Милан сложи край на серията си от седем мача без успех във всички турнири, след като надви у дома Торино с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Серия "А" и записа първа победа за 2023 година. Златан Ибрахимович се завърна поне на резервната скамейка на "росонерите" след операция на коляното през май миналата година, а Оливие Жиру (62) ги върна към победите с гола си в историческия им мач №3000 в италианския елит.

Гостите имаха лек превес в началото и в 18-ата минута Антонио Санабрия получи подаване на границата на наказателното поле, след което шутира и топката прелетя покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Чиприан Татарушану.

Тео Ернандес пък пропусна от изгодна позиция в 30-ата минута да изведе домакините напред в резултата.

След почивката в 59-ата минута Антонио Санабрия отново опита удар от средна дистанция, който премина на сантиметри от дясната греда. Три минути по-късно Тео Ернандес центрира от левия фланг на първа греда в наказателното поле на Торино, където Оливие Жиру се извиси над всички и прати топката в мрежата на Ваня Милинкович-Савич за 1:0.

В 76-ата минута Тео Ернандес се озова сам срещу Милинкович-Савич и не се поколеба да комбинира със свой съотборник, подавайки успоредно на голлинията, но бранител на Торино пресече подаването и изби топката в корнер. До края на мача нямаше други положения за гол.

След успеха си Милан се завърна в топ 4 и зае третата позиция с 41 точки, докато Торино е седми с 30 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!