Фиорентина надви у дома Милан с 4:3 в зрелище от 13-ия кръг на италианската Серия "А" и му нанесе първа шампионатна загуба от началото на сезона.

Още в петата минута Златан Ибрахимович се разписа, но това стана при вдигнат флаг за засада. Алфред Дънкан (15) вкара за 1:0 след нелепа грешка на вратаря Чиприан Татарушану, който хвана топката при центриране от корнер, след което веднага я изпусна. Малко след това Кайехон центрира, а Душан Влахович (17) с глава удвои аванса на "виолетовите". В добавеното време на първата част пък Рикардо Сапонара (45+1) направи разликата класическа. 

След почивката Златан Ибрахимович (52, 67) вкара два гола за пет минути и върна интригата. В края Душан Влахович (85) се разписа също за втори път и направи резултата 4:2, но "росонерите" не се предадоха и в 96-ата минута Лоренцо Венути си отбеляза автогол и оформи крайното 4:3.

С успеха си Фиорентина излезе на шеста позиция с 21 точки. Милан остава втори с 32 точки и по-слаба голова разлика от лидера Наполи, който е и с мач по-малко и все още няма поражение.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!