Милан се провали при визитата си на Удинезе и загуби с 1:3 в мач от 27-ия кръг на италианската Серия "А", оставайки без победа в трета поредна шампионатна среща.

Домакините поведоха с гол на Роберто Перейра (10) след удар от границата на наказателното поле. Гостите имаха претенции за дузпа в 45-ата минута, които първоначално съдията Даниеле Довери подмина, но след намесата на ВАР бе отсъдена такава. При отсъждането на дузпата за Милан реферът Довери изгони треньора на Удинезе Андреа Сотил от скамейката.

Златан Ибрахимович шутира от бялата точка в левия ъгъл, но вратарят Силвестри спаси. Минута по-късно обаче ВАР сигнализира на Довери, че Бето от състава на домакините е навлязъл в наказателното поле преди изпълнението на шведа, поради което дузпата беше изпълнена отново. От втория опит с безкомпромисно изпълнение Златан вкара за 1:1 и стана най-възрастният голмайстор в историята на Серия А на 41 години и 5 месеца. 

В петата минута на добавеното време на първата част Удинезе отново поведе. Топката стигна до Съксес отляво. Нигериецът пусна пас по зема, а Малик Тиау позволи на Бето (45+5) да го изпревари и португалецът вкара за 2:1. 

След почивката в 52-ата минута Малик Тиау отправи коварен удар с глава, но Силвестри се справи. Шест минути по-късно Самарджич отправи удар от далечна дистанция, с който не затрудни Менян.

В 70-ата минута домакините стигнаха до трети гол. Съксес отне топката от Тиау, като "росонерите" имаха претенции за нарушение, навлезе в наказателното поле и подаде към Удоджи. Италианецът видя оставения непокрит Кингсли Ехизибуе (70), който от 2-3 метра не сбърка за 3:1.

След загубата Милан засега запазва четвъртото си място във временното класиране с 48 точки, като има само точка повече от Рома и е с три повече от Аталанта. Удинезе е осми с 38 точки.

В друг мач от кръга по-рано Салернитана и Болоня завършиха зрелищно 2:2.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!