Шведският нападател Златан Ибрахимович е взел решение да продължи кариерата си в Милан. 38-годишният ветеран и вратарят Джанлуиджи Донарума са близо до това да подпишат нови договори с клуба, след като проведоха среща с агента си Мино Райола в Монте Карло. Играчите се качиха на частен хеликоптер, за да поредат разговор с мастития импресарио, съобщава „Гадзеда дело Спорт“.

Според изданието Ибрахимович и Донарума са съгласни да подпишат нови споразумения с „росонерите“ и дори са склонни да намалят заплатите си. И двамата бяха смятани за почти сигурни напускащи заради пристигането на германския треньор Ралф Рангник, но след като Стефано Пиоли подписа нов договор, са променили решението си.

Контрактът на шведския нападател изтича в края на сезона и „росонерите“ му предлагат още една година престой на „Сан Сиро“ и бъдеща роля на посланик на клуба.

Донарума има договор до лятото на 2021 година, но също ще получи оферта за продължаване на контракта с още един сезон, като в него ще бъде включена освобождаваща клауза от 50 милиона евро.