Играч на Фиорентина направи бомбастично разкритие пред БЛИЦ! Според футболиста, в Италия мразели българите заради Валери Божинов, а поведението на бившия национал, докато играел на Ботуша, е нанесло непоправими щети и затваряло врати за много наши талантливи сънародници, особено ако се подвизават в преди позиции.

Кариерата на Божигол започна в Лече и премина през още няколко италиански тима: Фиорентина, Ювентус, Парма, Лече, Верона, Виченца, Тернана и Пескара. Именно във Флоренция обаче оставя неприятно впечатление, според нашият информатор, който предпочита да запази анонимност, но е достатъчно популярен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Ако сърбин и българин са със сходни качества, всеки треньор в Италия би предпочел сърбина. Причината е, че на българите е лепнат етикет заради Валери Божинов и пропиления му талант", разказва футболистът на "ла виола".

Въпреки имиджовите поразии, и във Фиорентина, и в още няколко италиански отбора има български играчи, които правят страхотно впечатление с изявите си.

След бомбата, която футболист на виолетовите хвърли в БЛИЦ, ние се свързахме с един от българските представители на тима. Ексклузивно интервю с него очаквайте във вторник!

Междувременно се свързахме и с представители на фенклуба на Ювентус в България, които потвърдиха за впечатлението, което Валери е оставил. Част от привържениците на "бианконерите" имали среща с Павел Недвед преди известно време и попитали кавалера на "Златната топка" кой е най-несериозният играч, с когото е работил, а Недвед отвърнал веднага, че това е Божинов, разказват българските тифози.