Мауро Икарди вкара един гол за Интер при победата с 2:1 над Киево като гост в мач от 34 кръг на Серия „А“. Така аржентинецът изравни клубен рекорд на „нерадзурите“, тъй като стана първият играч на клуба от 59 години, който вкарва 26 гола в рамките на един сезон. За последно с екипа на „черно-сините“ това се отдава на Антонио Анджелито през сезон 1958/59.

Икарди откри резултата в 52-ата минута, а девет минути по-късно Иван Перишич удвои с удар от границата на вратарското поле и асистенция на Рафиня. Мариус Степински върна едно попадение за домакините в последната минута.

С този успех Интер съра актив от 66 точки и продължава битката за място в Зона Шампионската лига, като изостава на една точка зад четвъртия Лацио. Киево е 16-и с 31 пункта, на два над зоната на изпадащите.

Аталанта влезе в зоната на евротурнирите след успех с 2:1 над Торино. Ремо Фройлер даде аванс на домакините от Бергамо в 53-ата минута, но Адем Ляич изравни само три по-късно. Робин Госенс реализира победното попадение за Аталанта в 64-ата минута. Така тимът на Джан-Пиеро Гасперини събра 55 точки и излезе на пето място, измествайки Милан. Торино е десети с 47.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"