Служители на Икономическа полиция са извършили обиск на офиса на Милан по-рано през деня, съобщи агенция AНСА. Също така те са посетили и личните офиси на изпълнителния директор на клуба Джорджо Фурлани и други лица, свързани с “росонерите”.

Оказва се, че въпросният Фурлани е обект на разследване от прокуратурата във връзка с продажбата на Милан от предишния собственик "Elliott Fund" на настоящия "Redbird" през 2022 година. 

АНСА уточнява, че изпълнителният директор вероятно е възпрепятствал контролните действия на Италианската футболна федерация.

"Във връзка с претърсването, което беше осъществено в офиса ни днес, Милан като компания е трета страна и не е замесен в течащите процесуални действия по смяната на собствеността на клуба през 2022 година", гласи изявлението на "росонерите" по повод акцията. 

"Разследването, в което са замесени настоящият изпълнителен директор на клуба Джорджо Фурлани и бившият такъв Иван Газидис, е за евентуална грешна комуникация с отговарящите за контрола власти. Милан оказва пълно съдействие на разследващите", добавиха от клуба.