Голямата звезда на Лацио Чиро Имобиле бе с основна заслуга за победата на „орлите“ с 2:0 при визитата на Кротоне в мач от осмия кръг на Серия „А“. Нападателят се завърна на терена и записа гол и асистенция, след като преди време даде положителна проба за коронавирус и трябваше да се самоизолира.

След равностойни начални минути в 21-ата гостите поведоха с попадение на Имобиле, който бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране на Пароло и се разписа с глава.

В 37-ата минута "орлите" можеха да вкарат втори гол, но ударът на Пароло с глава бе отразен брилятно от вратаря Алекс Кордаз. В самия край на първата част гостите пропуснаха още една много добра възможност за попадение след удар на Фарес, при който защитник на Кротоне успя да избие топката от голлинията.

През втората част в 58-ата минута Лацио все пак стигна до втори гол. Хоакин Кореа нахлу в наказателното поле след много добро подаване на Имобиле и със силен удар в средата на вратата преодоля Алекс Кордаз. До края на срещата само веднъж Имобиле имаше шанс за нв гол, но го пропиля. Двата тима намалиха значително темпото и до нови опасности пред една от двете врати не се стигна.

След успеха си Лацио събра 14 точки и се намира на пето място във временното класиране, изоставайки на 3 от лидера Милан, който е с мач по-малко. Кротоне е на дъното с едва 2 точки.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ „А“ – 8 КРЪГ

Събота, 21 ноември
Кротоне – Лацио 0:2

0:1 Чиро Имобиле (21), 0:2 Хоакин Кореа (58)

19:00 часа Специя – Аталанта

21:45 часа Ювентус – Каляри

Неделя, 22 ноември
13:30 часа Фиорентина – Беневенто

16:00 часа Интер – Торино

16:00 часа Рома – Парма

16:00 часа Сампдория – Болоня

16:00 часа Верона – Сасуоло

19:00 часа Удинезе – Дженоа

21:45 часа Наполи - Милан

КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"