Интер победи Монца с 2:0 на старта на сезона в Серия "А".  Гостите бяха без българина Валентин Антов, който не попадна в групата, и получиха гол още в осмата минута.

Дензъл Дъмфрис проби по дясното крило и подаде към Лаутаро Мартинес, който прати топката в долния ляв ъгъл с прецизен удар.

Въпреки че Монца владееше повече топката, Интер беше по-опасният отбор през първата част, но до нов гол така и не се стигна.

Мартинес отбеляза второто си попадение в срещата в 76-ата минута след пас от новото попълнение на "нерадзурите" Марко Арнаутович. До края на мача нямаше опасности пред двете врати.

В следващия кръг Интер ще се изправи срещу Каляри, докато Монца е домакин на Емполи.

В другия вечерен мач Фиорентина разгроми Дженоа с 4:1 като гост. Три от попаденията за "виолетовите" паднаха през първото полувреме. Кристиано Бираги откри в 5-ата минута, а само шест по-късно Джакомо Бонавентура удвои. Третият гол за Фиорентина беше дело на Николас Гонсалес.

В 56-ата минута Роландо Мандрагора реализира четвъртото попадение за "виолетовите". Почетният гол за Дженоа падна само две минути по-късно, а негов автор беше Давиде Бираски

За Фиорентина предстои плейоф за влизане в Лигата на конференциите. На 24-ти август италианският отбор гостува във Виена на Рапид. Следващият мач в Серия А ще бъде срещу Лече, докато Дженоа гостува на Лацио.