Спечелилият вече титлата Интер победи убедително с 5:0 при визитата си на борещия се за оцеляване Фрозиноне в първия мач от 36-ия кръг на италианската Серия "А". Давиде Фратези даде аванс на „нерадзурите“ в 19-ата минута, а през второто полувреме резултатът бе оформен след головете на Марко Арнаутович, Таджон Бюканън, Лаутаро Мартинес и Маркус Тюрам.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на Интер, който даде резултат още в 19-ата минута. Карлос Аугусто комбинира с Маркус Тюрам, който подаде успоредно на голлинията, а Давиде Фратези засече топката във вратата, за да даде аванс на своя тим. В 25-ата минута Марко Бресчанини получи топката около наказателното поле на Интер, като отправи удар от средна дистанция, но Ян Зомер напомни за себе си и отрази.

Уалид Шедира пропусна златна възможност да възстанови паритета в 41-вата минута, когато излезе на чиста позиция, но ударът му рикошира право в напречната греда.

След почивката в 59-ата минута удар на Ян Бисек намери напречната греда на врататана Фрозизоне. Въпреки това само минута по-късно Марко Арнаутович удвои преднината на своя тим. Давиде Фратези бе изведен на чиста позиция и той не се засуети, а подаде към австрийския нападател, който чукна топката в опразнената врата.

Интер удари за трети път в 77-ата минута Таджон Бюканън проби необезпокоявано по дясното крило, навлезе в наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл порази целта. Лаутаро Мартинес не пропусна да се разпише във вратата на Фрозиноне. Капитанът на Интер се възползва от груба грешка на Надир Дзортеа, за да отнеме топката в наказателното поле, след което и да я прати във вратата в 80-ата минута. Маркус Тюрам оформи крайния резултат със своето попадение в 84-ата минута, когато Мартинес отне в центъра и го изведе сам срещу Микеле Серофолини, който бе прехвърлен от французина.

Интер, който вече е шампион на Италия, има 92 точки вече в актива си, докато Фрозиноне е на 16-та позиция с 32 точки и продължава битката си оцеляване.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!