Интер спечели убедително с 3:1 при визитата си на борещия се за оцеляването си в елита Фрозиноне в среща от 32-ия кръг на италианската Серия „А“ и направи нова крачка към квота за участие в Шампионската лига. „Нерадзурите“ запазиха аванса си на третата позиция от 5 точки пред градския съперник Милан и имат 6 точки преднина пред петия Рома.

Раджа Наинголан (19) след пас на Д‘Амброзио и Раджа Наинголан (37-дузпа) дадоха комфортен аванс на гостите, а след почивката Касата (61) намали след подаване на Чиофани. В добавеното време Матиас Весино (90+3) оформи крайния резултат след пас на Мауро Икарди.

В друг мач от кръга по-рано Наполи също победи с 3:1 при гостуването си на Киево, който е първият сигурен изпадащ от елита. „Летящите магаренца“ са последни с 11 точки и на 20 от спасителната 17-а позиция, а до края на сезона остават само 6 кръга и 18 възможни точки за спечелване. Така тимът от Верона изпада след 11 сезона в Серия „А“. Наполи пък скъси разликата с почти сигурния шампион на Италия – Ювентус и вече е на 17 точки пасив от „бианконерите“.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019