Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Интер смачка като гост Болоня с класиката 3:0 в среща от третия кръг на италианската Серия „А“ и записа първа победа от началото на сезона.

"Нерадзурите" бяха без капитана си Мауро Икарди, който има мускулни проблеми и изгледа мача от ложата до Хавиер Санети. Вместо него на върха на атаката за гостите действаше новото попълнение Балде Кейта.

Играчите на Лучано Спалети доминираха през цялото време и можеха да поведат още във 2-ата минута, но Иван Перишич не очакваше недобрата намеса на вратаря Лукаш Скорупски след центриране на Матео Политано и с глава прати топката в аут. Четири минути по-късно и Роберто Галярдини пропусна от изгодна позиция. Болоня отвърна с удар на Хеландер с глава от близка дистанция, но Самир Ханданович спаси. Гостите упражниха сериозен натиск в края на първата част, но така и не отбелязаха гол преди почивката.

След почивката в 53-ата минута Балде Кейта промуши топката през краката на бранител, но ударът му прати топката в близкия стълб на вратата зад Скорупски. По-добрата игра на гостите даде резултат и Раджа Наинголан (67) се разписа за първи път с техния екип след асистенция на Политано.

Домакините имаха шанс да изравнят в 74-ата минута чрез Федерико Сантандер, но ударът му с глава мина на сантиметри от страничния стълб. Осем минути след това Интер стигна до втори гол. Влезлият в игра Антонио Кандрева (82) се разписа след подаване на Иван Перишич (84), който след това сам оформи крайния резултат след пас на Матиас Весино.

След първия си успех за сезона Интер е пети с 4 точки преди останалите срещи от кръга. Болоня остава само с една точка, която му отрежда 16-а позиция засега.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"