Интер победи Емполи с 1:0 като гост в мач от петия кръг на Серия "А" и продължава без грешка в първенството.

Миланският стартира по-активно двубоя и в 11-ата минута Матео Дармиан получи центриране в наказателното поле и засече с глава, но бранител на Емполи бе позициониран добре и изчисти от голлинията.

В 35-ата минута Маркус Тюрам прати топката в мрежата, но нулевото равенство се запази, тъй като френският нападател бе в засада.

Интер в крайна сметка поведе в 51-вата минута на срещата. След центриране от ъглов удар домакините не се справиха с изчистването на топката и тя падна на левия крак на Федерико Димарко, който от воле я заби право в горния ляв ъгъл по великолепен начин – 0:1.

Шест минути по-късно опасен удар на Тюрам излезе в аут.

Емполи стигна до първо положение пред вратата на Интер едва в 66-ата минута, когато Филипо Ранокия стреля от пряк свободен удар, но Ян Зомер направи отличен плонж и изби.

До края на срещата Интер имаше инициативата, но в заключителните минути Емполи натисна. Въпреки че "нерадзурите" позволиха на домакините да създадат няколко положения, нито едно от тях не попадна в мрежата на Зомер.

С успеха Интер се утвърди на първото място във временното класиране с пълен актив от 15 точки. Играчите на Емполи са последни с 0.