Интер победи у дома основния преследвач на Ювентус в борбата за титлата Наполи с 2:0 в дербито от 33-ия кръг на италианската Серия „А”. Така „нерадзурите” намалиха още повече шансовете на тима от Неапол да се пребори с „бианконерите” за трофея в италианския елит.

Наполи доминираше в големи периоди през първата част, но допусна две попадения, които съкрушиха съпротивата му. Аржентинският голмайстор Мауро Икарди (4) се разписа за 1:0 след извеждащ пас на Гари Медел. Гостите претендираха за засада, но и повторенията показаха, че такава няма.

В 39-ата минута Интер организира чудесна атака и удар след плонж на Перишич, който обаче не успя да намери очертанията на вратата. Малко преди почивката Икарди даде прекрасен пас към Марсело Брозович (44) и хърватинът удвои аванса на „нерадзурите”.

След почивката гостите опитаха всичко по силите си да вкарат поне един гол и да върнат интригата, но така и не успяха да преодолеят сгъстената отбрана на домакините и словенския им страж Самир Ханданович.

В 61-та минута “нерадзурите” бяха близо до трети гол, когато Рейна излезе от вратата си, но Кулибали изби от голлинията. 

С успеха си Интер събра 61 точки и остава четвърти, доближавайки се на 3 точки от третия Рома. Наполи е втори със 70 точки, изоставайки на 6 от лидера Ювентус, който има и мач по-малко. „Бианконерите” приемат утре Палермо от 16:00 часа.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!