Интер спечели убедително с 3:0 при визитата си на Рома в мач от 16-ия кръг на италианската Серия „А“ и излезе на втората позиция във временното класиране преди мача на Наполи срещу Аталанта. „Нерадзурите“ изостават само на точка от настоящия лидер и градски съперник Милан.

Хакан Члханоглу (15) вкара първия гол на „Олимпико“ директно от корнер, а след това асистира на Един Джеко (24) за удвояване на аванса на гостите. Нидерландецът Дензел Дъмфрис (39) реализира третия гол във вратата на следващия съперник на ЦСКА в Лигата на конференциите идния четвъртък.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След почивката гостите от Милано намалиха оборотите, а играчите на Жозе Моуриньо така и не успяха да стигнат поне до почетно попадение. Час игра след началото Индзаги беше принуден да направи принудителна смяна. На терена се появи Алексис Санчес, който замени контузилия се Анхел Корея. В 82-рата минута Рома беше най-близо до почетен гол. Дзаниоло отправи опасен удар, но топката срещна външната страна на мрежата. Малко след това Стефано Сенси пропусна да вкара четвърти гол във вратата на Руи Патрисио.

С успеха си Интер събра 37 точки на втората позиция и има едва повече от Наполи, който играе тази вечер у дома срещу Аталанта и при победа може да се върне първи пред Милан. Рома е на пето място с 25 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"