Интер сензационното загуби у дома от доиграващия сезона за престиж Сасуоло с 1:2 в среща от предпоселдния 37-и кръг на италианската Серия „А” и почти се сбогува с мечтата си за участие в Шампионската лига. Тя може да се изпари още утре, ако Лацио спечели при визитата си на Кротоне.

Звездата на Гостите Матео Политано (25) ги изведе напред в резултата, а вратарят им Андреа Консили спаси един куп положения за попадение на „нерадзурите”.

След почивката Доменико Берарди (72) удвои аванса на Сасуоло и утежни задачата на домакините, които върнаха едно попадение чрез Рафиня Алкантара (80) след асистенция на Иван Перишич. В последните секунди Едер бе близо до изравняването, но Консили за пореден път отчая играчите на Лучано Спалети.

Така Интер записа трета поредна домакинска загуба от Сасуоло и остава пети с 69 точки, изоставайки на 2 от четвъртия Лацио, който утре гостува на борещия се за оцеляването си в елита Кротоне. Третият Рома има 73 точки и вече може да се поздрави с класирането си за Шампионската лига, въпреки че утре му предстои дерби срещу лидера Ювентус. Сасуоло е 11-и с 43 точки. В последния кръг Интер гостува на Лацио.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"