Интер продължава без загуба от началото на сезона и в мач от 7 кръг на Серия „А“ се наложи с 2:1 като гост на новака Беневето. Всичко в двубоя беше решено преди почивката.

Марсело Брозович вкара и двата гола за „нерадзурите“. Хърватският национал откри резултата в 19-ата минута, а три минути по-късно удвои. Марко д'Алесандро върна едно попадение за домакините три минути преди почивката.

Така Интер събра актив от 19 точки и временно заема второ място в класирането, на две зад Наполи и на една пред Ювентус, който по-късно днес гостува на Аталанта. Беневето е последен след седем загуби и без точков актив.

Фиорентина записа трети пореден мач без победа, след като отстъпи с 1:2 при гостуването си на Киево. „Летящите магарета“ нямат загуба вече четвърти двубой и записаха втори пореден успех.

Джовани Симеоне откри за „виолетовите“ още в шестата минута, а 19 по-късно Лукас Кастро изравни. Аржентинският халф на домакините вкара и победния гол веднага след почивката.

Киево е на девето място в класирането с 11 точки, колкото има и осмият Сампдория. Фиорентина е на 12-а позиция със 7 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"