Интер размаза новака в елита Салернитана с 5:0 в мач от 18-ия кръг на италианската Серия "А" и дръпна пред градсия съперник Милан на върха във временното класиране.

След центриране от корнер Иван Перишич (11) с глава насочи топката към десния ъгъл на вратата за 0:1. След малко повече от половин час игра Дензел Дъмфрис (33) получи пас от Един Джеко и удвои аванса на гостите.

Малко след началото на втората част преднината на Интер стана класическа. Хакан Чалханоолу асистира перфектно на Алексис Санчес (52), който отблизо не остави шансове на вратаря. Играчите на Симоне Индзаги продължиха да контролират събитията на терена. Влезлият като резерва Лаутаро Мартинес (77) с удар от границата на наказателното поле и Роберто Галиардини (87) оформиха крайния резултат.

"Нерадзурите" събраха 43 точки на първото място, а Милан е с 39 преди мача си с четвъртия Наполи, който има 36.

В друг мач от кръга по-рано Лацио срази гостуващия Дженоа с 3:1 и излезе на осма позиция с 28 точки. Педро (36), Ачерби (75) и Дзакани (81) вкараха головете за "орлите", а Мелегони (86) бе точен за "грифоните", които са предпоследни с 10 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"