Интер обърна трудно у дома Киево и след 3:1 в среща от 20-ия кръг на италианската Серия „А” записа петия си пореден успех за първенство. „Нерадузрите” продължиха серията си и имат вече 6 поредни победи във всички турнири.

Домакините доминираха през цялото време, но направиха куп пропуски пред вратата на гостите, на която със страхотни намеси се отличи Стефано Сорентино. След пропуски на Иван Перишич, Мауро Икарди, Данило Д’Амброзио, Антонио Кандрева и новото попълнение Роберто Галярдини в началото дойде звездният миг за Серджо Пелисиер (34), който изведе „летящите магаренца” от Верона напред в резултата след центриране на Валтер Бирса. До края на полувремето отново Галярдини, Перишич и Икрадои не успяха да преодолеят непробиваемия страж Сорентино.

След почивката гостите се прибраха плътно в отбрана, а вратарят им Сорентино продължи с блестящите намеси, първата от които бе в 54-ата минута след удар с глава на Перишич. След това той изби по прекрасен начин удар от фаул на Едер, но капитулира най-накрая след удар в движение на Мауро Икарди (69) засякъл чудесно центриране на Кандрева.

В 74-ата минута Перишич отправи страхотен шут, а топката мина на сантиметри покрай вратата. След това и Икарди направи нов сериозен пропуск в 80-ата минута, а Сорентино се намеси и след шут на Едер. Пълният обрат настъпи след силен удар на Иван Перишич (86), който прати топката под плонжа на вратаря. В добавеното време Едер (90+3) получи пас от Родриго Паласио и с шут от границата на наказателното поле само оформи крайния резултат.

След успеха си Интер събра 36 точки и излезе на пето място във временното класиране преди останалите срещи. Киево записа трета поредна загуба и се намира на десета позиция с 25 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"