Интер изтърва победата и завърши 1:1 при визита си на Фиорентина в мач от 16-ия кръг на италианската Серия „А“, оставайки на върха пред шампиона Ювентус заради по-добрата си голова разлика. Борха Валеро (8) реализира в началото, а Душан Влахович (90+2) изравни в добавеното време.

Още в 8-ата минута „нерадзурите“ поведоха в резултата с първата си по-добра атака в мача, при която Борха Валеро получи топката в наказателното поле, финтира Максимович и с удар през краката му прати топката в мрежата за 0:1. Испанецът не отпразнува гола си от уважение към тифозите на бившия си тим. Пет минути след това Лаутаро Мартинес опита атрактивна задна ножица, но вратарят на „виолетовите“ спаси удара на аржентинеца. В ответната атака Фиорентина можеше да изравни, след като Милан Бадел отправи истинска бомба от далечна дистанция и само блестящата намеса на Самир Ханданович попречи да се стигне до попадение.

В 39-ата минута Лукаку бе изведен на скорост, подаде за непокрития Лаутаро Мартинес, който хладнокръвно вкара топката във вратата, но след намесата ВАР обаче голът не бе признат. Четири минути по-късно вратарят Бартоломей Драговски направи невероятно спасяване след изстрел с глава на Лукаку отблизо. В последната 45-а минута на първата част домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Стефан де Фрай, но наказателен удар не бе отсъден.

След почивката домакините имаха шансове чрез Ерик Пулгар и Боатенг, които обаче нямаха точен мерник и не намериха целта. В 63-ата минута Лаутаро Мартинес получи прекрасно центриране и отправи удар с глава, но топката мина покрай вратата. Минута по-късно и Лукаку се озова на добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе слаб и право във вратаря.

В 65-ата минута Самир Ханданович показа класа след далечен шут на Кастровили. Последва нов шанс пред Боатенг, който отново обстрелва вратата с глава, но без успех. Интер можеше да удвои аванса си в 73-ата минута, когато Лукаку се озова непокрит на метър от вратата, но шутира право в тялото на Драговски.

До края на мача домакините опитаха всичко по силите си да стигнат до точката и успяха да го сторят, след като във втората минута от добавеното време Душан Влахович нахлу в наказателното поле на Интер и със силен удар преодоля Ханданович за крайното 1:1.

След равенството Интер остава лидер с 39 точки и по-добра голова разлика от шампиона Ювентус. Фиорентина заема 13-а позиция със 17 точки и е на 4 пред зоната на изпадащите.