Шампионът Интер и Лацио завършиха 1:1 в мач от предпоследния 37-и кръг в италианската Серия "А".

Още в петата минута Валентин Кастеянос направи изключителен индивидуален рейд, след което стреля към долния десен ъгъл и преодоля Ян Зомер, но попадението не бе признато от ВАР.

В 14-ата минута Тати Кастеянос получи нова добра възможност, след като получи огромно пространство и стреля от границата на наказателното поле, но Зомер направи блестящо спасяване. В 27-ата минута Федерико Димарко пробва късмета си от границата на наказателното поле с шут към долния ляв ъгъл, но Проведел го отказа с хубаво спасяване. Минута по-късно вратарят отрази още един удар на Димарко. Пет минути след това Лацио все пак излезе напред в резултата. Николо Ровела намери Даичи Камада, който изстреля свиреп удар от границата на наказателното поле към десния ъгъл и не остави никакви шансове на Зомер за 0:1.

След почивката в 58-ата минута Николо Барела стигна до отскочила топка в наказателното поле и я насочи с глава към десния ъгъл, но Проведел спаси. Минута по-късно Лаутаро Мартинес засече с глава центриране от корнер, но уцели левия страничен стълб. В 87-ата минута Интер стигна до изравнително попадение. Алексис Санчес центрира от пряк свободен удар и намери Дензъл Дъмфрис, който нанесе удар с глава към десния ъгъл и прати топката в мрежата за крайното 1:1.

След равенството "орлите" събраха 60 точки на седмото място и ще трябва още малко да се потрудят, за да си гарантират място в Лига Европа. „Нерадзурите“ имат 93 точки на върха.